Tulipa sitten kokeiltua kebabin tekoa mieheni kanssa ja voin todeta että jatkossakin valmistetaan itse! Mielettömän hyvää!

Kebab

kymmenen annosta

2 kg naudan jauhelihaa
60 g aromisuolaa (itse laitoin mututuntumalla kaikki mausteet)
0.35 dl mustapippuria (rouhittua/jauhettua)
(muita mausteita oman maun mukaan esim. chiliä, cayannepippuria)

Sekoita mausteet keskenään ja lisää jauheliha. Sekoita ainekset hyvin. Vaivaa taikinaa 10-15 minuuttia, jotta ilma poistuisi taikinasta. Muotoile taikinasta n. 10 cm vahvuinen tanko ja puristele siitä ilmat pois. Kääri tanko kaksinkertaisella foliolla tiukasti ja tee muutama reikä tangon päähän jotta ylimääräinen neste pääsee poistumaan. Paista tankoa 100 asteessa n. 4 tuntia ja anna vetäytyä sen jälkeen n. 15 minuuttia, jotta se olisi helposti leikattavaa. Tarjoa esim.lohkoperunoiden, turkkilaisen jogurtin ja tomaattichilikastikkeen kera ja eikun syömään.

Jos koko kebabia ei tule syötyä kerralla; sen voi suikaloituna pakastaa sopiviin annoskokoihin. Parasta tulee kun suikaleet paistaa vielä pannulla voissa.