Kakku on kuvassa oikealla puolella.

 

Pohja

150g digestivekeksejä

120g margariinia

2 rkl sitruunanmehua

Täyte

2 dl vispikermaa

200g maustamatonta tuorejuustoa

100g valkosuklaata

2 kananmunaa

1,5 dl sokeria

2 tl vaniliinisokeria

4 liivatelehteä (+4 rkl vettä tai mehua.)

 

Kuvassa olevan kakun tein tällä ohjeella kaksinkertaisena 25cm halkaisijaltaan olevaan irtopohjavuokaan.

 

Leikkaa irtopohjavuon pohjalle leivinpaperi. Murskaa kaulimella muovipussiin laitetut keksit muruiksi. Sekoita keksimurujen joukkoon sulatettu margariini ja sitruunanmehu. Painele seos tasaisesti vuoan pohjalle.

Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään. Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi. Erota munista valkuaiset ja keltuaiset. Sulata valkosuklaa. Lisää vaahdotettuun kermaan sulatettu suklaa, keltuaiset, tuorejuusto ja vaniliinisokeri ja vatkaa sekaisin.

Vatkaa eri astiassa valkuaiset vaahdoksi ja yhdistä vaahto varovasti nostellen muuhun täytteeseen. Liuota liivatelehdet kiehuvaan mehu tai vesitilkkaan. Yhdistä liivateseos täytteeseen ja vatkaa sekaisin.

Kaada täyte vuokaan pohjan päälle. Ripottele päälle esim. marianne crush-rakeita. (Koristella voi monella tapaa. Itse laitoin päälle ananaskirsikoita kun kakku oli jo hyytynyt)

Anna kakun jähmettyä jääkaapissa mieluiten seuraavaan päivään.

 

Tämä on suussa sulavaa