Bongasin ohjeen ystäväni blogista cebic.vuodatus.net/ Kiitos Cebic!

Mieheni valmisti etiketit

 


 

2-3 pientä purkkia (kaksi isompaa pilttipurkkia)

1 dl sinappijauhetta

1 dl sokeria

½-1 dl tummaa siirappia

1 tl perunajauhoja

1 dl kuohukermaa

2 kananmunaa

1/4 dl omenamehua

1 tl (omena)viinietikkaa

3 rkl jallua
 

Sekoita kattilassa kuivat aineet. Lisää joukkoon muut aineet jallua lukuunottamatta. Kuumenna seosta liedellä koko ajan sekoittaen, anna kiehahtaa, maista sinappia ja lisää tarvittaessa siirappia taittamaan makua. Mausta jäähtynyt sinappi jallulla ja annostele (kuumennettuihin) purkkeihin. Anna maustua jääkaapissa pari päivää ennen tarjoilua.

 

 

Ekaa kertaa eläissäni tein sinappia ja yllätyin kovin miten helppoa se on! Maustamiseen toki voi käyttää muutakin kuin jallua esim. tummaa rommia tai konjakkia.

 

Pilttipurkit ja kannet pesin hyvin ja liuotin etiketit pois. Epäilin kuinka tiiviiksi purkin saa ,mutta lämmin purkki ja sinappi imas korkin tosi tiiviiksi. Purkin "myssyn" leikkasin jouluisesta kankaasta ja kiinnitin lahjanarulla kannen ympärille.

 

Jallusinapit lähtevät joululahjoiksi