Meille tuli vieraita lyhyellä varoitusajalla enkä kerennyt kauppaan enään kotihommien keskellä.
Tälläinen kakku syntyi!
kääretorttupohja
4 munaa
1 ½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
(2 rkl kaakaojauhetta)
200 astetta uunin keskitasolla, 6-8 min
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vaahto on valmista, kun vatkaimella/nuolijalla tekemäsi kuvio jää hetkeksi vaahdon pintaan. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi vaahtoon pienissä erissä. Sekoita varovasti.
Kaada uunipellille leivinpaperin päälle. Paista uunin keskitasolla 200 aasteessa 6-8 min.
Kumoa sokeroidun leivinpaperin päälle ja irroita leivinpaperi pohjasta.
Jäähdytä ja leikkaa halutun muotoisiksi paloiksi.
Täyte
1 prk flora vispiä
1 prk piltin mangososetta
vaniliinisokeria
sokeria
sitruunanmehua oman maun mukaan
4 kpl liivatelehtiä
Kostutus
Sekamehua
Laita liivatehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa flora vispi kuohkeaksi vaahdoksi. Ota n.1/3 vaahdosta eriin astiaan kuorrutusta varten. Lisää mangosose ja mausta. Mikrota loraus vettä kiehuvaksi ja liuota puristetut liivatelehdet siihen. Lisää tämä seos täytteeseen kunnolla vatkaten.
Leikkasin kääretorttupohjan kolmeen osaan. Kostutin sekamehulla ja sitten vain täyttämään.
Anna "levätä" jääkaapissa tunnin verran.
Värjäsin kuorrutusta varten oleva floravispin punaisella elintarvikevärillä. Koristella ja pursotella voi oman maun mukaan :)
Reunoille "liimasin" sikarivohveleita sulalla valkosuklaalla.
Vieraille maistui!
Kommentit