Tällä ohjeella olen tehnyt kaikki koristeet piparkakkutöihin.

1 valkuainen

n. 4 dl tomusokeria

muutama tippa sitruunanmehua

 

Riko kananmuna ja erottele valkuainen puhtaaseen kuivaan kulhoon.

Lisää muutama tippa sitruunanmehua

Sihtaa tomusokeri kulhoon ja vielä uudestaan valkuaisen joukkoon.

Sekoita vispilällä.

Tällä ohjeella tulee napakka pikeeri jolla onnistuu pikkusetkin koristelut. Säätelemällä tomusokerin määrää saa pikeeristä "luiruumpaa" jos tarvitsee esim. koristella isompia aloja .

Jos kuorrutteesta tulee liian paksua, ohenna sitä tilkalla vettä!

Jaoin pikeerin kahteen osaan ja värjäsin elintarvikeväreillä ja pussitin.

Koristeluun soveltuu jämäkkä pakastuspussi tai kuvassa oleva minicrip-pussi. Nämä olen itse todennut parhaiksi