Alunperin ajatus oli tehdä puolukkamuffinsseja, mutta pakastimessa ei ollutkaan kuin puolukkasosetta. Onneksi mustikoita vielä löytyi. Viime kesän/syksyn marja ja sienisato alkaa olla lopuillaan.

noin 10 kappaletta

Taikina:
50 g margariinia
2 munaa
1 ¾ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 ½ tl leivinjauhetta
3 dl vehnäjauhoja
¾ dl maitoa
200 g puolukoita

Kuorrutus:
2 dl fariinisokeria
2 dl kuohukermaa

Sulata margariini ja anna sen jäähtyä. Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoja nuolijalla käännellen muna-sokerivaahtoon vuorotellen margariinisulan ja maidon kanssa. Sekoita taikinaan lopuksi mustikat.
Täytä muffinssivuoat taikinalla. Paista 200 asteessa n. 20 minuuttia.

Valmista kuorrutusta varten kinuskikastike mielellään edellispäivänä, sillä vaahdotus onnistuu vain, kun kastike on täysin jääkaappikylmää. Mittaa fariinisokeri ja kuohukerma kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Kaada kulhoon. Jäähdytä ja siirrä jääkaappiin viilentymään. Vatkaa kylmää kastiketta, kunnes se on sopivaa pursoteltavaksi.

Alkuperäinen ohje löytyy kinuskikissan sivuilta!